This web page requires JavaScript to be enabled.

JavaScript is an object-oriented computer programming language commonly used to create interactive effects within web browsers.

How to enable JavaScript?

Over ons

Waar Lucien Stöpler in ontwikkelende landen werkte om kinderen te beschermen tegen uitbuiting, waren er onvoldoende politie en zorgintstellingen. Dus besloten hij en zijn team om hulp te vragen van buren, behulpzame leerkrachten, wijze ouderen en iedereen die om de kinderen gaf. Ze trainden samen om een oogje in het zeil te houden en problemen te signaleren en vonden een paar betrouwbare contacten bij de politie als contact. Het resultaat was een van de meest succesvolle veiligheid en welzijn instellingen die hij ooit zou zien, daar maar ook in ontwikkelde landen. Er is een dorp nodig om een kind groot te brengen – en zeker ook om het te beschermen.

Burgers helpen autoriteiten om veiligheid te vergroten in ontwikkelde en nog ontwikkelende landen

Dit principe bleek breder toepasbaar. In latere ervaring bij de nationale politie zag hij dat leden van georganiseerde misdaad vaak bekend waren in hun buurt. Als een team een inval deed hoorde hij getuigen wel tegen elkaar zeggen: “Ja dat is …. Die zat altijd al in de drugs!” Politie zou haar effectiviteit fors kunnen verbeteren. Vaak hadden ze jaren informatie verzameld die gewoon bekend was bij de buren!

Beëdiging bij nationale politie.

Dat is het moment dat hij begon met Justice in Practice, een stichting sinds 2018. Het is gebaseerd op het principe dat iedereen onderdeel is van een community met mensen en zaken waar hun hart naar uit gaat. Communities zijn de ware structuur van de maatschappij, meer dan de overheid en regels.

De Stichting Justice in Practice helpt overheden verbinden met communities en vice versa.