Met een groep die groot genoeg is verzet je bergen. Maar het is niet makkelijk een voldoende grote groep te mobiliseren. Hoe krijg je een groep bij elkaar? Ik kreeg de kans om in Rotterdam bij Buurt Bestuurt een aantal weken te observeren. Het lijkt zo makkelijk totdat je er aan wil beginnen. Een vijftal punten wil ik noemen.

 

  1. Wees persoonlijk. Mensen hechten aan persoonlijk contact en het is de meest effectieve manier om mensen uit te nodigen. Wat je doel ook is, je zal het nooit bereiken als je niet een relatie opbouwt met deelnemers. Het begint ermee dat mensen deel willen uitmaken van een groep. Dat gebeurde minder bij wervingsacties waar men flyers in de bus deed, het gebeurde wel als mensen anderen warm en persoonlijk benaderden.
  2. Positief perspectief. Het is waar dat veel wensen om een project te beginnen ontstaan vanuit ontevredenheid met de huidige situatie. Maar met zeuren krijg je geen actie, hooguit een klachtbrief. Daarvan waren in in Rotterdam veel. Maar wat mensen in beweging zette was een beeld van iets dat ze heel graag wilden. Het beste voorbeeld was een jonge moeder die een speeltuintje wilde voor haar dochtertje en zo een wijk beschreef waar kinderen in konden spelen en de ouders konden praten tijdens het opletten. De aanwezigen zagen het en smolten. Pas als mensen hun energie richten op denken in oplossingen kan het ontstaan.
  3. Geweldige uitnodiging. “Ik zou het fijn vinden als je er bent,” dat is beter dan dat je zegt, “Zou je mee willen denken over…?” Nodig iemand uit als persoon en waardeer iemand voor wie zij of hij is. Niet om wat jij van haar of hem wil. Dat is een voorwaardelijke uitnodiging. Ik werd bijvoorbeeld door Hans Hoekman van Buurt Bestuurt uitgenodigd om eens te komen kijken. Niet met een specifiek doel, maar gewoon omdat hij mij er graag bij had. En daardoor voelde ik me echt uitgenodigd.
  4. Waardering. Het doel van je participatieproject kan van alles zijn, het doel van het samen krijgen van een groep is dat ze een relatie met elkaar opbouwen. Dat werkt alleen als mensen iets persoonlijks kunnen delen. En mensen delen vrijwel alleen iets persoonlijks als ze een sfeer van waardering ervaren. In een sfeer van beoordeling gaan mensen zich anders voordoen dan ze zelf ervaren om geen afwijzing te ervaren. Als het lukt om een sfeer te creëren waarin mensen worden gewaardeerd voor hun ideeën, een oordeel even wordt uitgesteld en vooral nieuwsgierigheid wordt gestimuleerd dan ontstaat er een persoonlijke sfeer. Die geeft iedereen energie om een gezamenlijk avontuur aan te gaan. Bij Buurt Bestuurt komen soms merkwaardige, out-of-the-box ideeën aan bod. Dat kan alleen in groepen waar mensen zitten die waardering hebben voor elkaar en zo elkaar niet snel de maat nemen.
  5. Aantrekkelijk voor niet-betrokkenen. Een bijeenkomst moet tegelijkertijd een bijzonder én open karakter hebben. Zorg dat de locatie voldoende aantrekkelijk is en dat die niet wordt geassocieerd met één groep van potentiële deelnemers. Stimuleer de nieuwsgierigheid van mensen door de aankleding. Bestaande voorbeelden zijn: een politieagent die achter een klaptafeltje gaan zitten met wat lege stoelen om zo gesprekken met passanten aan te gaan, rondlopen met een oranje hesje en wat gereedschap zodat mensen nieuwsgierig vragen wat je aan het doen bent.

Een eerste begin is moeilijk zoals iedereen weet. Deze tips kunnen helpen een groep mensen aan je te binden om zo’n begin te maken.

Wil je meer weten over wat er met Buurt Bestuurt gebeurde of wat participatie voor jouw gemeente of wijk kan betekenen? Neem dan gerust contact op. Ik hoor graag van je.

Hartelijke groet, Lucien