This web page requires JavaScript to be enabled.

JavaScript is an object-oriented computer programming language commonly used to create interactive effects within web browsers.

How to enable JavaScript?

Guarding Safety

[fullwidth background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ enable_mobile=”no” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”0″ padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][one_full last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][fusion_text]

Guarding Safety

 Justice in Practice Network

[/fusion_text][/one_full][/fullwidth][fullwidth background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ enable_mobile=”no” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”0″ padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][one_half last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][fusion_text]Na de aanslagen van 9/11 in de VS waren grootbanken in Londen belangrijke volgende doelwitten. Dat bleek ook na aanslagen in 2004 en 2005. De politie wist dat er zoveel mogelijke daders en locaties waren dat ze onmogelijk alles konden monitoren. Ze haalden de banden aan  met beveiligers die in dienst waren bij deze en omringende instellingen en betrokken hen als extra ogen en oren.

Guarding Safety is een inspirerende en productieve samenwerkingsmethode van (publieke en private) partijen. Het kan, naast politie en beveiliging, ook veiligheidspartners met zorg verbinden, RIEC’s een nieuwe impuls geven of projectpartners van verschillende afdelingen en organisaties helpen in een doeltreffende samenwerking op te zetten.

Het systeem is gebouwd op goed vertrouwen en wederzijdse waardering en vergroot niet alleen merkbaar deze essentiële factoren maar bovendien blijft de samenwerking zonder extra kosten in capaciteit en middelen. Justice in Practice biedt kosteloos een training aan en zorgt voor een methode om informatie uit te wisselen.

Voor wie

bedrijven uit de vitale infrastructuur. Business continuity managers, security officers, managers en directeuren veiligheid
event safety management

Wat doen we

Stap 1: Relaties opbouwen

Selectie van een combinatie van beveiligers, opdrachtgevende organisaties, basiseenheid van politie en eventueel een gemeentelijke afdeling openbare orde en veiligheid om een pilot te houden. De basis voor deelname is positieve interesse bij meerdere partijen. Binnen de organisaties worden de juiste personen geselecteerd om voorop te lopen en anderen mee te nemen. Een ICT organisatie die de onderlinge informatie-uitwisseling faciliteert kan hier ook aan meedoen.

Stap 2: Rollen verdelen

Bijeenkomsten op beleid en managementniveau om intenties uit te spreken en met elkaar tot overeenstemming te komen over de kern en de aard van de samenwerking.

Andere partijen worden uitgenodigd om deel te nemen aan het project.

Operationele training spotting en basisvaardigheden omgaan met een aanslag, verzorgd door Politieacademie en andere partners. Bijeenkomsten op operationeel niveau om een aantal verbeterpunten te bespreken en afspraken te maken over toezicht houden, informatie uitwisselen en meldingen doen.

Stap 3: Elkaar vinden in de uitvoering

Na de training worden de signalen gedeeld en opgepakt zoals geoefend. Daar zal onwennigheid en verfijning in moeten plaatsvinden. In deze periode wordt een veilige en stabiele leeromgeving geboden aan de deelnemers om de gezamenlijke uitvoering te stimuleren.

Deze fase duurt ten minste 3 maanden vóór een evaluatie om alle partijen te laten wennen aan een nieuwe situatie. Maar dit is in feite een ongoing proces.

Stap 4: Cyclus

De lessen uit de uitvoering zijn gebundeld en een rapport met best practices inclusief evaluatie van de resultaten start een nieuwe fase waarin de samenwerking meer structureel karakter kan krijgen in organisatiestructuur, opnemen in beleid en verspreiding van de methode naar potentieel nieuwe partners en locaties.

Deze fase duurt 1 tot 3 maanden, afhankelijk van de behoefte aan uitwerking en verspreiding.[/fusion_text][fusion_text]

Contact

Neem gerust contact met mij op

[contact-form-7 id=”953″ title=”Contact form 1″]

[/fusion_text][/one_half][one_half last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][images picture_size=”fixed” autoplay=”no” columns=”5″ column_spacing=”13″ scroll_items=”” show_nav=”yes” mouse_scroll=”no” border=”yes” lightbox=”yes” class=”” id=””][image link=”” linktarget=”_self” image=”https://www.justiceinpractice.nl/wp-content/uploads/2015/05/Project_Griffin-copy-e1432849150971.jpg” alt=””][image link=”” linktarget=”_self” image=”https://www.justiceinpractice.nl/wp-content/uploads/2014/07/Boek-Hijlkema-Actief-ondersteunend-inspirerend-veiligheid.png” alt=””][/images][fusion_text]

Voor politie levert dit op: 

  • snel inzicht en overzicht van dreigingen in het gebied
  • sterk toegenomen waardering voor elkaars werk
  • uitstekende samenwerking en informatie-uitwisseling
  • sterk toegenomen aantal relevante meldingen van verdacht gedrag en pakketjes

Voor beveiligingsbedrijven levert dit op: 

  • grotere feitelijke en gevoelde competentie als beveiliger
  • beveiliging wordt pro-actiever
  • je levert een bijdrage aan de maatschappelijke veiligheid

Voor event managers en bedrijven uit de vitale infrastructuur levert dit op:

  • veiligheid in je objecten verhoogt, ook er omheen in openbare ruimte
  • proactieve beveiliging
  • je bedrijfsbeveiliging levert een bijdrage aan de maatschappelijke veiligheid

[/fusion_text][fusion_text]

Lees hier het artikel uit politie-vakblad Blauw over een van de JiP projecten in Londen

[/fusion_text][/one_half][/fullwidth]